Spoznavanje Irske

Objavljeno 1.10.2012

V septembru smo v enoto Škofja Loka povabili mlado popotnico Zarjo, ki rada spoznava svet. Predstavila nam je svoje zadnje potepanje po zeleni deželi Irski, ki sta jo s prijateljico Evo obiskali in na njenih tleh uživali devet dni, mi pa ob poslušanju prigod na Irskem. Potopisno predavanje smo zaključili s prijetnim klepetom. Nekateri od nas Irsko kar dobro poznajo. Izkazalo se je, da o tej deželi veliko ve naš Jernej.


Nekaj utrinkov s potovanja:
S prijateljico Evo sva že dolgo časa načrtovali potovanje na Irsko, deželo travnikov, ovc in temnega piva. Ker sva obe navdušeni pohodnici, sva se odločili za treking peš pot po imenu Dingle Way, ki obkroži 180km dolg rtič z istim imenom na jugozahodu Irske. Spoznali sva ribiško mestece Dingl, ki je poznano po pisanih hiškah, nato pa sva zavili na kolovoz, ki naju je pripeljal na prvo peščeno plažo v Ventry.
V naslednjih dneh so naju čakale tako sprehajalne poti po robu ogromnih stometrskih klifov, kot po peščenih plažah, ki jih obliva Atlantski ocean. Prečkali sva tudi sleme najvišjega vrha tam okoli, to je Mount Brandon, ki pa v Sloveniji ne bi bil nič posebnega – je celo nižji od našega Lubnika. Kogarkoli sva srečali, naju je prijazno pozdravil, najine večne spremljevalke pa so bile predvsem ovce, ki jih je na Irskem zelo veliko.
Potovanje sva zaključili  z ogledom  irske prestolnice. Dublin je eno izmed manjših glavnih mest, zato sva ga brez problemov hitro obhodili.
Izlet na Irsko je bil nepozabna izkušnja, ki se je bova z veseljem spominjali predvsem po čudoviti pokrajini in prijaznih ljudeh. Prepričani sva, da se bova tja še kdaj vrnili.Objavi komentar