Družabne igre

Objavljeno 2.12.2013

Gospa Dragica nam je že nekajkrat polepšala dneve s svojimi izvirnimi idejami. Tokrat nam je predstavila nekaj družabnih iger: palčkanje, tombolo in prepoznavanje znanih predmetov. Vse igre so plod njenih idej in ustvarjalnosti. Izdelala jih je sama. Martina je spraševala kako naredi igro in nam je povedala, da je najpomembnejša ideja. Potem pa ta raste, se razvija in zori. Nato začne skicirati, iskati materiale in pomočnike. Kar nekaj časa traja, da je igra pripravljena za igranje. Nam so bile  zanimive, predvsem pa je bilo zabavno, ker smo lahko vsi sodelovali.
Prva igra, palčkanje, uri naš spomin. Vsak, ki ugane par, lahko na palčko postavi svoj leseni žeton. Zmagala sta Matjaž in Aleš.


Nadaljevali smo s tombolo. Ker ni bilo potrebno iskat številk, je vsak sam na svoji tablici poiskal izžreban simbol. Ker so si simboli med seboj podobni, smo morali kar natančno pogledati, če imamo na svoji tablici pravi sliko. Prvo tombolo je dobila Martina.

Pri zadnji igri pa smo bili razvrščeni v dve skupini. Dragica nam je kazala slikce, mi pa smo morali uganiti kaj predstavljajo. Sprva je bil dvoboj izenačen, na koncu pa je vseeno zmagala prva skupina. V tej igri sta zelo dobro prepoznavala slike Gregor in Andrej.

Ura in pol nam je minila en dva tri. Dragici smo se zahvalili in se dogovorili še za kakšno sodelovanje v prihodnosti.Objavi komentar