Letovanje Strunjan 2013, drugi del

Objavljeno 6.9.2013

Topel vetrič je nosil vonj  po mediteranskem cvetju, ki se je mešal z vonjem borovega gozda.
Strunjanski klif je z višino do 80 metrov najvišji flišni klif ob celotni Jadranski obali. S svojimi prepadnimi stenami omejuje edini neokrnjen del slovenske obale. Celotno območje je zavarovano kot Naravni rezervat Strunjan.


Na rtu Seča je ljubiteljem rekreacije na voljo fitnes na prostem, kjer lahko preizkusijo številne naprave. Na tem območju poteka tudi lepo urejena sprehajalna pot, ki je primerna tudi za tek in kolesarjenje.

IMG_3939-001


Čarobni svet školjk Piran.
20130902_154801-001

Školjke in polži so ena starejših skupin živali na našem planetu. Med evolucijo so se razvili v toliko neverjetnih oblik, si nadeli tako raznolike vzorce in zrasli do tako mogočnih razsežnosti, da je včasih kar težko verjeti, da so nekateri med njimi sorodniki navadnega vrtnega polža, ki ga pozna večina ljudi.


Potopili smo se v globine morja in občudovali raznovrstne oblike in vzorce školjk in polžev z vseh koncev sveta. Videli smo lupino največjega polža na svetu, hišice polžev, ki so jih zaradi redkosti smeli nositi samo poglavarji oddaljenih otočij, svetleče lupine, školjke z osupljivimi vzorci, bisere…niti predstavljali si nismo, kaj vse nosijo morske globine.

Plavanje, čofotanje, namakanje, ….uživancija 🙂


Svoje glasbeno pevske sposobnosti smo pokazali na karaokah. Za otvoritev večera je s solo kitarskim nastopom poskrbel Borut, za zaključek pa nam je Elvis odplesal na Tinetovo grapo.

Veter v laseh, pozibavanje na razburkanih valovih in prijetno božanje sončnih žarkov. Mimo školjčišč proti Piranu. Tam pa na na kavico, sprehod do cerkvice, od koder smo imeli lep razgled na mesto in širno morje.

Druga skupina.
SONY DSC

Ples na terasi.

Letovanje je za nami. Bilo je pestro in zabavno in komaj čakamo prihodnje leto, ko bomo zopet uživali na morskem zraku.Objavi komentar