Lutke pripovedujejo

Objavljeno 13.12.2013

V tednu med 25. in 30. novembrom 2013 so na Ljudskih univerzah po Sloveniji potekali dnevi medgeneracijskega učenja, ki jih koordinira Zveza ljudskih univerz Slovenije ob finančni podpori Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.
Na 28 Ljudskih univerzah so potekale pilotne izvedbe programov in delavnic, ki so namenjenie spodbujanju pretoka znanja in ustvarjanju vzajemne sinergije, ki nastane pri tovrstni medgeneracijski izmenjavi.

Ljudska univerza Škofja Loka je v okviru Centra medgeneracijskega učenja Gorenjske izvedla dve delavnici, od katerih je delavnica Lutke pripovedujejo potekala v prostorih Varstveno delovnega centra Kranj, v enoti Škofja Loka.

Delavnico je vodila predstavnica starejše generacije Meri Bozovičar, udeleženci pa so bili predstavniki mlajše generacije – uporabniki enote Škofja Loka, ki so z veseljem in zelo zavzeto sodelovali pri izdelavi lutk. Nastale so punčke in veseli klovni, ki so jih  uporabniki po končani delavnici dobili v dar in spomin na sodelovanje v projektu.Objavi komentar