Mednarodni košarkarski kamp Boki Nachbar 2013

Objavljeno 4.7.2013

Varstveno delovni center Kranj se je tudi letos aktivno udeležil projekta »Življenje je košarka«, katerega namen je povezovanje in sprejemanje različnih populacij ljudi preko elementov košarke.
Treningi so potekali enkrat mesečno v športni dvorani Šolskega centra Kranj pod vodstvom košarkarja Siniše Drobnjak, profesorja telesne vzgoje Ivana Brajdiča, delovnega inštruktorja Jerneja Eržena in delovne inštruktorice Alenke Miklavčič. Letos so se nam na treningu pridružili tudi trije uporabniki enote Tržič pod vodstvom Maje Meglič.
Uporabniki in dijaki so se na treningih učili elementov košarke, se družili in ohranjali psihofizične sposobnosti. Del treninga pa je bil namenjen tudi krajši tekmi, kjer je vidna medsebojna solidarnost in strpnost.


V torek 2. julija se je skupina sedmih uporabnikov pod vodstvom Jerneja Eržena in Alenke Miklavčič  udeležila mednarodnega košarkarskega kampa Boki Nachbar v Kopru. V dopoldanskem času smo si ogledali trening udeležencev košarkarskega kampa. Kmalu po treningu smo se tudi sami začeli pripravljati na veliki dogodek, ki smo ga že tako težko čakali. Sprva je potekalo krajše ogrevanje, nato je sledil pozdravni govor Boštjana Nachbarja.  Odigrali smo prijateljsko tekmo z uporabniki varstveno delovnih centrov Koper, Idrija – Vrhnika in Nova Gorica.

Po končani tekmi je sledilo skupinsko slikanje in ogled košarkaškega  kampa ter krajši sprehod ob obali.Objavi komentar