Poletje v bivalni enoti

Objavljeno 20.8.2013

Tudi letošnje poletje se je v bivalni enoti veliko dogajalo. Uvertura v dopustniške dni so bile borovnice. Male, drobne, modro-vijolične dobrote, ki zahtevajo veliko želje, truda in vztrajnosti, da se znajdejo v posodicah, nato pa nabiralcu v trenutku napolnijo brbončice in nudijo slasten in zdrav posladek. Zavzeta skupinica jih je z velikim navdušenjem nabrala toliko, da si je vsak od njih privoščil dobro mero svežih, nekaj jih počiva v skrinji, hkrati pa so za vse spekli še borovničevo pecivo. Odlično!


Dopustniški dnevi so se odvijali v sproščenem vzdušju, predvsem nam je ritem narekovala huda vročina. Zjutraj, ko je bilo še sveže, smo navadno ubirali poti v bližnji okolici, križem po starem mestnem jedru, ki se tako prijetno prebuja, ob reki Sori, kopališču, do bližnje kmetije v vasi Trnje, med potjo smo nabrali jabolka in z njimi krmili konje,…Dopoldne  je bilo prijetno v bližnjem parku, kjer smo se poskusili v ruskem keglanju, rešili kakšno križanko, odigrali remi in druge družabne igre.
Potrebno je bilo poskrbeti za naše ribice, rože, zelišča in dišavnice, malo jablano, na kateri počasi dozoreva nekaj jabolk, pa kupiti kakšne poletne čevlje, majčko in druge potrebščine. Pripraviti dobro sadno kupo ali napitek. Popoldneve smo ostajali v hiši, saj so letošnji vročinski rekordi kar klicali po mirovanju in počitku, pa tudi…vendarle imamo dopust! Ko pa je popoldanska vročina malo popustila, smo se radi preselili na našo teraso, letošnjo pridobitev, ki smo je zares veseli. Prijetno okolje  kliče po druženju in dan smo pogosto zaključili s klepetom pozno v večer. Ali pa smo si, ko je padel prvi mrak, na terasi pripravili letni kino. Družba, dober film, rahlo šumenje dreves v parku in nebo polno zvezd. Lepo.
Dopust je namenjen tudi potepanju in izletom.
Kamniška Bistrica.

Belopeška jezera.

Grad Strmol in Češnjevek.

Na piknik na Jezersko smo šli prav vsi, ki smo bili takrat v enoti. Prehodili smo poti ob Planšarskem jezeru, levo in desno in povsem okoli, tako, da so nam morale dobrote iz žara ponovno napolniti moči.

Obisk blejskega Vintgarja je bil lepo doživetje. Bilo je tudi naporno in na trenutke zahtevno. Čestitke vsem, da so zmogli pot skozi čudovito vijugasto in razgibano sotesko. Za piko na i so bile sladko-hladne dobrote ob Zbiljskem jezeru.

Vsak izlet je zgodba zase in prav povsod smo se imeli lepo. Iskali smo lepoto narave in gibanja, obiskali kraje, kjer še nismo bili ali pa obujali prijetne spomine in ugotavljali, ali se je od našega zadnjega obiska veliko spremenilo.
Letošnji dopust se je končal. Na eni strani bi želeli, da bi se za nekaj dni podaljšal, po drugi pa se že veselimo znanih obrazov v enotah in pripovedi o vsem, kar se nam je v tem času dogajalo.
Prijeten in uspešen delovni začetek vsem!Objavi komentar