Potopisno predavanje o Maleziji in potapljanju

Objavljeno 22.1.2015

Letošnje leto je Unesco proglasil za leto svetlobe, kar smo vključili tudi v naš letošnji Letni delovni načrt. Zelo nas je razveselila dobra volja in pripravljenost Matjaža Repnika, da nam predstavi svoje bivanje v Maleziji in njegovo veliko ljubezen potapljanje. V morju je svetloba prav posebna, toplo morje Malezije pa je še posebno lepo za potapljače, ker je zelo dobra vidljivost ter bogato z različnimi živalmi in rastlinami. Ob lepih posnetkih in zanimivi pripovedi, smo spoznali spet nekaj novega o deželi, ki je od nas zelo oddaljena. Zanimivo pa je bilo preizkusiti dihanje z jeklenko in čudili smo se teži, ki jo mora potapljač nositi, če želi uživati dlje časa pod morsko gladino.


Vtisi uporabnikov:
Vladka – Všeč mi je bilo morje in ribice. Malezija je daleč, zanimive so bile hiše na vodi in čolni.
Zdenka – Zanimiv je bil morski pes. Potapljači plavajo pod vodo, pod vodo se ne vidi dobro, ni tako svetlo. Znala sem dihat z plinsko bombo.
Tone – Predavanje je bilo o Maleziji. Otroci so bili v čolnu. Plinska bomba je bila zelo težka. Potapljati si ne upam, ker je globoko. Jedli so malezijsko juho. Paradižnik v solati kuhajo.
Jure – Opazil sem punce. Všeč so mi bile.Objavi komentar