Diferenciran program Zimzelen

Objavljeno 5.7.2016

V letošnji pomladi smo s skupino Zimzelen, če je bil prostor v kombiju, so se nam pridružili tudi ostali uporabniki, sledili načelu gibanja za zdravo življenje in nekoliko počasnejšemu ritmu dneva.
V juniju je v glasilu Zlatopoljčan izšel članek »Varstveno delovni center Kranj – diferenciran program Zimzelen«, ki bolj podrobno opisuje program Zimzelen,  preberete si ga lahko tukaj.
V začetku maja smo se sprehodili po parku Tivoli in si ogledali odlično fotografsko razstavo.
Letos poteka 100. obletnica ustanovitve ameriškega Urada za narodne parke, ob tej priložnosti pa je ameriško veleposlaništvo na Jakopičevem sprehajališču v parku Tivoli odprlo fotografsko razstavo Narodni parki: v skrbi za naravo. Razstava je nastala v sodelovanju znano revijo National Geographic Slovenija in Turizmom Ljubljana. Namen razstave je prikaz nekaterih narodnih parkov iz Združenih držav Amerike ter našega, Triglavskega narodnega parka.


Šmarjetna gora je hrib nad Kranjem z nadmorsko višino 646 m. Je priljubljena razgledna točka, saj se iz njenega vrha odpira pogled na Julijce, Karavanke ter Kamniško-Savinjske Alpe. Iz Stražišča pri Kranju pot do vrha traja slabo uro, nam pa je  vzela nekoliko več časa, saj se nam ni nikamor mudilo, opazovali pa smo tudi čudovito naravo okoli nas.

Konec junija, ko je bilo že pošteno vroče, smo hlad poiskali na Jezerskem ob Planšarskem jezeru. Jezerce, ki ima obliko srca, so zajezili domačini v spomin na veliko ledeniško jezero, po katerem je kraj dobil ime. Prav gotovo je najbolj privlačna točka v kraju in njegov simbol.Objavi komentar