Pravljična dežela Gorajte 2016

Objavljeno 14.12.2016

Otvoritev Pravljične dežele Gorajte in prvi sprehod skozi pravljice je že tradicionalno namenjen osebam s posebnimi potrebami. Že sedmo leto zapored smo bili povabljeni tudi VDC Kranj, tokrat škofjeloška enota. Vse obiskovalce je nagovoril župan, g. Miha Ješe in še posebej pozdravil tudi našo skupino.


V predbožičnem času dežela in njeni prebivalci oživijo. Ob spremljavi petja in glasbe smo se podali v pravljični svet. Sedmi palček se je zgubil in skupaj z njim smo iskali po Pravljični deželi skozi šest različnih pravljic svojo pravljico in jo tudi seveda našli, saj smo v pravljici, kjer se vedno vse srečno konča.

Ob koncu predstave nas je obiskal in obdaril stari dobri Dedek Mraz.

Pravljica nosi pozitivno sporočilo. Z vživljanjem v različne pravljične like se srečujemo s svojimi čustvi in se na preprost način naučimo, kaj je dobro in kaj ne.
Zahvaljujemo se organizatorki Danci Kordež, ker nam je s sprehodom skozi Pravljično deželo prinesla nasmeške na usta in poklonila delček prazničnega vzdušja.
Izjave za Radio Sora so dali tudi naši uprabniki Blaž, Polona, Uroš, Monika in Elvis, poslušate jih lahko spodaj.Objavi komentar