Kreativna delavnica ročnih del

Objavljeno 1.6.2017


Preko celega leta se je v enoti v Škofji Loki odvijala kreativna delavnica ročnih del, ki sta jo izvajali zunanji izvajalki ga. Bojana Pravst in ga. Janja Primožič. Uporabniki so se delavnice zelo radi udeleževali, saj so vedno izdelali kaj novega in uporabnega. Začeli so s kvačkanjem in izdelali »topel nakit« na primer zapestnico, ogrlice in broške v obliki rože.


Nadaljevali so z izdelavo mask, nato pa s šivanjem srčkov, ki so jih uporabniki podarili njim dragim osebam za praznik valentinovo.

V času velike noči je ga. Bojana iz ostankov raznega blaga nastrigla zajčke, ki so jih uporabniki zašili in kasneje napolnili z rižem. Nastali so lični zajčki, ki jih lahko pogrejejo na topli peči. Njihova toplota pomirja, greje in blagodejno vpliva na telo sploh v primeru bolečin. Bila je že pomlad, ko sta ga. Bojana in ga. Janja uporabnikom predlagali, da si polepšajo majico in to tako, da so nanjo našili našitek, ki so si ga sami izdelali. To so bile rože, geometrijske oblike ali pa začetne črke njihovega imena. Za konec so naredili dekorativni šal z resicami, na katere so dali okrasne perlice.

Na delavnicah se ni nihče dolgočasil, vsi so bili kreativni. V delovnem, prijetnem in sproščenem vzdušju nam je čas hitro minil. Vsi skupaj pa smo se odločili, da z delavnicami nadaljujemo v jesenskem času.

Hvala ga. Janja in ga. Bojana za vajino pripravljenost za sodelovanje, potrpežljivost in neskončno dobro voljo.2 komentarja na “Kreativna delavnica ročnih del”

 1. Hvala tudi vam, Petra, Elvis, Primož, Jaka, Polona, Irenca, Tine, Žana, Klavdija, Katja, Jernej in učiteljica Marjana. Res ste face. Tako sproščeni, neposredni, srčni, prijazni. Veelim se jeseni, ko se ponovno srečamo. Lepo se imejte in prijetno preživite poletje.

 2. Me veseli, da nas je naše druženje obogatilo za nove izkušnje in doživetja.
  In kako lepo ste to dokumentirali in opisali !
  Pa hvala za priložnost, da svoja navdušenja nad ročnimi deli lahko izražam in razširjam. V posebno zadovoljstvo pa mi je tudi, da smo ob naših srečanjih drug drugemu vzpodbuda za bogatenje osnovnih človeških in medgeneracijskih odnosov.
  Se prav veselim nadaljevanja jeseni !
  Do takrat pa lep pozdrav,
  Bojana

Objavi komentar