Posaditev lipe

Objavljeno 22.9.2017

V VDC Kranj sodelujemo v kampanji o podnebnih spremembah pod okriljem ENO programa. Environment Online je globalna spletna šola za trajnostni razvoj, ki je svoje aktivnosti razširila že v 157 držav. Podnebne spremembe so globalni problem, vendar lahko prav vsak med nami prispeva svoj del k njegovi rešitvi.
Dogodek z imenom Sajenje drevesa miru poteka dvakrat letno po celem svetu in sicer v mesecu maju ter 21. septembra.
V mednarodnem projektu je zelo natančno določen protokol, kateremu smo sledili tudi pri zasaditvi. Odločili smo se, da v naš park zasadimo lipo, ki je hkrati simbol slovenstva in ki od nekdaj velja za prostor, ki združuje ljudi.
Lipo so simbolno zasadili gospa direktorica VDC Kranj Mirjana Česen, gospod župan MOK Boštjan Trilar, predstavnik lokalne skupnosti gospod Marko Petrić in uporabnica VDC Kranj Niki Rozman.
Ob tej priložnosti se po vsem svetu zapoje pesem z naslovom HI and HO, ki jo je v originalni izvedbi zapel dijak Gimnazije Franceta Prešerna Tilen Lotrič.
S svojim igranjem na ustno harmoniko nas je razveselil tudi naš uporabnik Matic Tičar, in duet, ki že nekaj časa prepeva skupaj – Natalija Čater in Jure Vergel. Skupaj s Tilnom sta dogodek zaključila s pesmijo Dan ljubezni.1 komentar na “Posaditev lipe”

  1. Res zanimiv in prisrčen program! Čestitke vsem!

Objavi komentar