Predstava Turlututu v izvedbi Maje Kunšič

Objavljeno 23.2.2018

Na povabilo uporabnice Martine nas je v četrtek, 22. 2. 2018, obiskala dramska igralka in animatorka Maja Kunšič, ki je zaposlena v Lutkovnem gledališču Ljubljana. Maja je za uporabnike enote Šenčur uprizorila lutkovno miniaturko z naslovom Turlututu. Predstava je koprodukcija LGL in francoskega kulturnega centra Centre de Creations pour l’Enfance in je nastala pod režijo Matije Solce.
Lutkovna miniaturka temelji na dogodivščina Turlutatuja, lika, ki ga že več let razvija priznani francoski ilustrator in avtor Herve Tuilet. V predstavi lik iz knjige prestopi na oder in tu se mu dogodijo čarobne gledališke stvari, v katere je igralka Maja spretno vključila tudi številne uporabnike. Uporabniki so z veseljem sodelovali v predstavi in so bili nad predstavo navdušeni, kar je bilo vidno na njihovih obrazih in v prešernem razpoloženju.


Po predstavi so uporabniki Maji in njenemu očetu Mirku, ki je prispeval čudovite fotografije, z navdušenjem predstavili storitev vodenja, varstva in zaposlitve v Varstvo delovnem centru Kranj, enota Šenčur.

Maji se iskreno zahvaljujemo za navdušujočo predstavo in upamo, da se bo še kdaj odzvala našemu povabilu.Objavi komentar