Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk

Objavljeno 23.11.2018

Vlada RS je oktobra 2012 sprejela sklep o razglasitvi dneva slovenske hrane, ki ga obeležujemo vsako leto tretji petek v novembru. Povezali smo se z Osnovno šolo Naklo in skupaj izvedli Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk.
Naši uporabniki so učencem predhodno napisali pisma o sebi in svojih interesih. Pisma so nam napisali tudi vsi razredi, s katerimi smo sodelovali. Učenci so se nam v pismih v naprej predstavili in nam napisali, da se veselijo našega obiska.


V petek, 16.11. 2018 smo učence obiskali na šoli in kot se spodobi za dan slovenske hrane, skupaj pojedli tradicionalni slovenski zajtrk lokalnih proizvajalcev. Sledilo je skupno ustvarjanje praznične dekoracije, s katero so učenci z našo pomočjo okrasili učilnice. Veliko časa je ostalo tudi za aktivnosti, ki smo jih predlagali sami. Suzana Pevec je povedala, da v VDC-ju kuha dobro kavo, zato je z učenci odšla v gospodinjsko učilnico in nam skuhala kavo. Drugi smo peli, igrali družabne igre, risali skupaj z učenci, vsi smo počeli tisto, kar smo zapisali v naših pismih.

Skupaj smo pripravili tudi kulturni program. Zbor učencev in učiteljev OŠ Naklo nam je zapel dve čudoviti pesmi, naša uporabnica Eva Pirnat je zaplesala in prebrala avtorsko pesem, Željko, uporabnik VDC Radovljica pa nam je predstavil svojo izkušnjo na Newyorškem maratonu.
Skupaj smo spoznali, da nas različnost bogati.Objavi komentar