Brez kopanja na Kolpi res ne gre

Objavljeno 31.7.2019

Stanovalci bivalne enote smo se včeraj odpravili na, že tradicionalni, celodnevni izlet na Kolpo. Polni dobre volje in pričakovanj, s kopalkami v nahrbtnikih in seveda malico, smo že zgodaj zjutraj krenili proti Beli krajini.
Najprej smo si ogledali letalo DC- 3, na robu travnika ob cesti za vasico Otok. Ostarelo letalo Jugoslovanske ljudske armade so postavili so kot spomin belokranjskim in ostalim slovenskim zasilnim partizanskim letališčem v času bojev med drugo svetovno vojno.


Izvir Krupe je bil naša naslednja postojanka. Je najlepši izvir v Beli krajini in zagotovo eden najlepših v Sloveniji. S svojo turkizno modro barvo in lepoto narave, ki ga obdaja, nas je čisto prevzel. Če boste imeli pot v Belo krajino, si ga oglejte!

Kopali smo se v Pobrežju pri Adlešičih. Po Valvasorju naj bi ime Pobrežje pomenilo “raj pod brezami”, kar tudi v resnici je. Plaža je namreč umaknjena, prodnata, senco pa ji delajo drevesa.
Poleg se nahaja stara, urejena kmečka hiša, imenovana Domačija Kuzma. Tu smo se okrepčali s kavo, Coca – colo, Fanto ali pa z vodo. Lastniki so zelo prijazni ljudje, ki so si vzeli čas in poklepetali z nami.

Izlet smo strnili z obiskom  Gostišča Kapušin v Krasincu, kjer so nam pripravili odlično pojedino.


Naša pričakovanja so bila izpolnjena. Polni zanimivih doživetij in lepih vtisov, smo se pozno zvečer vrnili v bivalno enoto.Objavi komentar