Izobraževalni tabor Jezersko 2019

Objavljeno 8.7.2019

Tokratnega izobraževalnega tabora, ki je potekal od 10. – 14. junija na Jezerskem, se je udeležilo največ uporabnikov do sedaj – kar 11. Tudi to leto smo bili nastanjeni na turistični kmetiji Olipje, pri Ani Žagar, ki nas že zelo dobro pozna, ustreže vsaki naši prošnji ter nas preseneti tudi s kakšno svojo pozornostjo.
Glinene izdelke žgane v raku tehniki smo odžgali v keramični delavnici v Vogljah, sicer so delavnice oblikovanja gline potekale na sami kmetiji, skupaj z Barbo in Nikom. Ustvarili smo celo zbirko »Mavričnih kužkov« – glineni liki psov z napisi, ki so trenutno razstavljeni na vhodu v poslovne prostore Ržišnik Perc, kjer se nahaja enota Šenčur. Izdelali smo tudi nekaj glinenih hišk – svetilk s svečko ter hišk – obtežilnikov za papir, ki jih moramo še dokončati. Hišice bodo z ostalimi izdelki v nadaljevanju razstavljene v enoti Šenčur.


Ves čas tabora nam je vreme dobro služilo. Kljub vročini smo odšli na izlet do jezera. Na poti nazaj smo si privoščili sladoled in kavo. Uroš je ob tej priložnosti obiskal svoje domače.

Udeleženci so sledili programu in vsebinam, prilagojenim glede na sestavo skupine. Bili so zavzeti in delavni ter kljub utrujenosti zadovoljni in odločeni, da se tabora ponovno udeležijo naslednje leto.Objavi komentar