Začutimo drugačnost

Objavljeno 29.3.2019

Začutimo drugačnost je projekt, ki ga v sodelovanju z Zavodom republike Slovenije za šolstvo izvaja tudi OŠ Škofja Loka – Mesto. K projektu nas je šola povabila tudi letos. Sodelovanje z različnimi specifičnimi skupinami izven zavoda pripomore k razvoju strpnosti pri učencih. To jim pomaga pri razumevanju drugačnosti, vzgajajo čut za soljudi in za potrebe drugih, drugačnih, s tem pa pridobijo tudi naši uporabniki, predvsem na sprejetosti in razumevanju v okolju.


V krajši kulturni prireditvi so se predstavili učenci nižjih razredov in naši uporabniki. Robert Markič in Jana Tavčar z avtorskima pesmima, Stanka Kuhar je zaigrala na harmoniko, Andreja Pavlin je predstavila svoje bivanje v bivalni enoti, Primož Štibelj pa delo z glino. Sledilo je druženje s pogostitvijo.

Na šoli so zapisali: »Projekt in sodelovanje z vami ter ostalimi sodelujočimi nam prinaša spoznanje, da se znamo vživeti v drugo osebo, ker menimo, da je to temelj vseh spretnosti in veščin. Imamo občutek za druge, smo empatični, boljši v socialnih interakcijah, socialnih veščinah«.
Mi pa se že veselimo nadaljnjega sodelovanja.Objavi komentar